45 dkg karfiol
1 tojás
reszelt sajt (kb. 20 dkg)
só, bors
feltétnek: paprika, paradicsom
3 szelet füstölt sajt
2 szelet házi füstölt sonka
3 szelet vöröshagyma
2 újhagyma, kevés paradicsompüré
Elkészítés:
Miután a karfiolt roppanósra főztük és leöntöttük a levét, darabosra törjük (vagy turmixoljuk).
Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tojást, a sajtot.
Sütőpapírral bérelt tepsi aljára nyomkodjuk egyenletesen.
10 percig elősütjük a gázsütő 7-es fokozatán.
Felaprítjuk a feltétnek valókat.
Az alapra tesszük a paradicsomszószt és a feltétet.
15 percig 8-as (maximális) fokozaton sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
Nem tészta jellegű az alap, de mennyei.
Tanácsok:
Paleo info: a sajt, a paprika, a paradicsom kompromisszumnak számít.
0 Megjegyzések