Hozzávalók:
40 g olvasztott vaj
120 g kristálycukor
3 evőkanál citromlé
2 tojás
180 g liszt
1 teáskanál sütőpor
2 csipet só
1 dl tej
120 g friss vagy fagyasztott áfonya
60 g szeletelt dió
2 evőkanál reszelt citromhéj


MÁZ:
2 evőkanál citromlé
30 g kristálycukor

Elkészítés:
Egy nagy keverőtálban keverjük össze a vajat, a cukrot, a citromlevet és a tojásokat. Összekeverjük a lisztet, szódaport és a sót, majd ezt a keveréket a tejjel felváltva beleöntjük az előbbi masszába és alaposan elkeverjük. Beledobáljuk az áfonyát, a diót és a citromhéjat.
Egy kenyérsütő formába öntjük a masszánkat. 175 fokon 60-70 percig sütjük a tésztát, majd fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Kivesszük a sütőből és 10 percig hűtjük a formában, mielőtt egy rácsra kitennénk.
Összekeverjük a mázhoz az hozzávalókat és a meleg gyümölcskenyérre öntjük. Teljesen kihűtjük.