Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
2 bő evőkanál szezámmag
2 dl tejföl
1 csomag instant élesztő (7 g-os)
1 tojás + 1 tojás sárgája + 2 evőkanál tej
4-5 dkg reszelt sajt
1 bő teáskanál só - ízlés szerint
1 teáskanál cukor
lenmag
napraforgómag

Elkészítés:
A lisztet munkalapra szitáljuk, a tojást felverjük a tejjel, a tejfölt meglangyosítjuk. Elmorzsoljuk a lisztben a zsiradékot, hozzáadjuk a tejfölt, a felvert tojás 2/3 részét, a sót, a cukrot, az élesztőport és a szezámmagot, összegyúrjuk, letakarva pihentetjük 1/2 órát.

Vékony téglalap alakra nyújtjuk, megkenjük vékonyan tojással, meghintjük a reszelt sajttal, feltekerjük szorosan, két végét középre hajtjuk, lenyomkodjuk, letakarjuk, újabb 1/2 órát pihentetjük.

Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatjuk. Tetejüket megkenjük a maradék tojással, egy-egy csipet lenmagot és napraforgómagot teszünk rá, és addig pihentetjük, amíg a sütőt bemelegítjük 180 fokra (légkeveréssel). 

A sütés megkezdése után 5 perccel a hőfokot 160 fokra visszavesszük, és kb. 18-20 perc alatt megsütjük a pogácsákat.