Hozzávalók:
1 fej karfiol
20 dkg füstölt sonka
15 dkg bacon
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál tejföl
0, 5 dl főzőtejszín
1 tojás sárgája
10 dkg parmezán
só, bors

Elkészítés:
A karfiolt sós vízben megfőzzük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a megfőtt karfiol felét beletesszük, megszórjuk a zsemlemorzsával. A sonkát és a bacont felkockázzuk, belekeverjük a tejfölbe és ráhalmozzuk a karfiolra. A megmaradt karfiolt kerül a tetejére. Közben a tejszínt, a tojássárgáját és a reszelt parmezánt jól összekeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a tetejére. Ezt követően sütőbe tesszük és 180 fokon 20 percen át sütjük. Ínycsiklandó és gyors étel!