1 csomag mélyhűtött, leveles vajas tészta (40 dkg),
15 szelet húsos szalonna (sliced bacon),
1 tojás
10 dkg reszelt sajt,
só
a tészta nyújtásához: liszt.
Elkészítés:
A felengedett leveles tésztát félbevágjuk, majd belisztezett deszkán mindkét darabot 3 milliméter vastagra nyújtjuk. Az egyik lapra ráfektetjük a szalonnaszeleteket, a másik tésztalappal beborítjuk. Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd éles késsel kétujjnyi széles, kb. 10 centi hosszú darabokra vágjuk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. Felvert, enyhén sózott tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük, és forró sütőben (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.
Tanácsok:
Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.
0 Megjegyzések