Hozzávalók:
4 személynek:
4 db egész comb
6 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
150 g húsos szalonna
őrölt pirospaprika
bors
olaj

Elkészítés:
Combokat mossuk és szárítsuk meg.Sózzuk borsozzuk be,majd szórjuk be pirospaprikával. Serpenyőben olajon, hirtelen pirítsuk meg a combok mind 2 oldalát.Zsírral kikent tűzálló tál aljára tegyünk a felkarikázott fok-,és vöröshagymából.Erre jön a comb,majd a maradék hagyma.Borsozzuk be,öntsünk alá kb 200 ml vizet,es lefedve süssük 30 percig. Vegyük ki a sütőből, tegyük a tetejére a szalonnaszeleteket, és vissza a sütőbe 8 percre, anélkül hogy lefednénk.

Tanácsok:
Víz helyett fehérbort is használhatunk.