Hozzávalók:
50 dkg szeletelt sertéskaraj
30 dkg burgonya
40 dkg sárga hüvelyű vajbab
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1 dl étolaj
reszelt szerecsendió
őrölt fehér-bors
ételízesítő

Elkészítés:
A héjában előfőzött burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A zöldbabot alaposan megtisztítjuk, ételízesítővel fűszerezett vízben félig megfőzzük.
A sertésszeleteket enyhén kiverjük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval, forró étolajban kissé elősütjük.
A vajjal kikent tűzálló tál aljára burgonyát rakunk. Erre tesszük rá a hússzeleteket, majd betakarjuk a babbal. A tejszínnel és sóval kikevert tejfölt ráöntjük, és sütőben aranysárgára sütjük.