Rumos puncs szelet

Hozzávalók:
- 2dkg élesztő (instant is lehet)
- 2dl tej
- 60 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárga
- 20 dkg margarin
- 1 sütőpor
Krém:- 10 dkg margarin
- 3 evőkanál lekvár
- 3 kávéskanál kakaó
- ízlés szerint rum
- 8 dl forró tej
- 1 van. cukor

Elkészítés:
A tejben az élesztőt megfuttatjuk és összedolgozzuk a többi hozzávalóval, három lapot sütünk a tésztából. Két vékonyat és egy vastagabbat. A vastagot összetörjük és leforrázzuk a vaníliás tejjel. Ha kihűlt belekeverjük a margarint, lekvárt, kakaót, rumot és a két lap közé kenjük. A tetejére két tojás fehérjéből és 20 dkg porcukorból gőz felett mázt
készítünk és bevonjuk vele a tésztát.

Tanácsok:
Csak másnap szeleteljük, hűtőben tartjuk.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog