Hozzávalók:
4 fej saláta
15-20 dkg füstölt szalonna
4-5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ételsűrítő
3 dl tejföl
3-4 evőkanál cukor
1-2 evőkanál ecet

Elkészítés:
A salátát beáztatom hideg vízbe, alaposan átmosom, és állni hagyom 20 percre.
A szalonnát kis kockára vágom, a zsírját kiolvasztom, majd beledobom a tisztított fokhagymákat.
A kisült szalonnát tálkába szedem, a zsírhoz öntök annyi vizet, amennyiben a saláta jól elfér, majd sózom, cukrozom a főzővizet.
A salátát vastag csíkokra vágom, így teszem a vízbe, így főzöm puhára.
Az ételsűrítőt (bár én ezt nem teszek bele), majd a tejfölt hideg vízben elkeverem és a salátára öntöm, ezzel csak egyet főzök a levesen. + ha kész, 1 evőkanál ecettel ízesítem az egészet. A kisütött szalonnát díszítésként a tetejére teszem.