Hozzávalók:
30 dkg mini tollhegytészta
30 dkg cukkini
4 szem paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
1/2 l zöldségleves
2,5 dl főzőtejszín
1 kávéskanál szárított kakukkfű
2 evőkanál mustár
1-2 evőkanál liszt
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A pennét kifőzöm
A a zúzott fokhagymát forró olajon megforgatom pár mp-ig, majd a felszeletelt cukkinit ráteszem és megpárolom
Felengedem a levessel a és a tejszínnel, és felforralom, majd melléteszem a felkockázott paradicsomot.
Kakukkfűvel, sóval, ízlés szerint borssal ízesítem és még 2 percig főzöm, majd beleteszem a mustárt és lisztet és újra felforralom.
Tálaláskor reszelt sajtot adok hozzá.