Erdélyi gulyás

HOZZÁVALÓK:
5 dkg zsír
60 dkg krumpli
40 dkg fejes káposzta
1 dkg fűszerpaprika
1 késhegynyi köménymag
1 zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
fél csokor petrezselyemzöld
40 dkg marhalábszár
15 dkg hagyma

ELKÉSZÍTÉS:
Kockázzuk fel a megmosott húst!
Vágjuk finomra a hagymát, és pároljuk üvegesre zsíron! 
Kockázzuk fel a krumplit, a káposztát pedig cikkezzük fel!
Adjuk hozzá a párolt hagymához a fűszerpaprikát, majd keverjük össze!
Rakjunk hozzá 2 kanál vizet!
Adjuk hozzá a fokhagymát, a zúzott köménymagot és a húst!
Rakjuk bele a paprikát, a paradicsomot és egy kis sót!
Pirítsuk pár percig, majd pároljuk puhára fél liter vízzel!
Tegyük bele a krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a káposztát!
Főzzük készre!
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog