Végre itt a jó idő, indulhat a kerti parti!! Na, és ha van lehetőség finomakat főzőcskélni, az még jobban feldobja az ember hangulatát. A pattogó parázs hangja, a gulyás illata a levegőben, csicsergő madarak hangja....... kell ennél több??!!!!
Hozzávalók / 5 adag

2 ek sertészsír
2 közepes db vöröshagyma
2 teáskanál fűszerpaprika
4 l víz
3 dl paradicsomlé
5 db csirkecomb (egész)
1 ek ételízesítő
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 közepes db sárgarépa
1 nagy db pasztinák
5 közepes db burgonya
5 gerezd fokhagyma
1 kk kakukkfű
0.5 teáskanál bazsalikom
1 kk oregánó
1 csokor petrezselyem
2 db zellerlevél

Elkészítés

Elkészítjük a tüzet. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát. Fűszerpaprikával megszórjuk, feleresztjük kevés vízzel. Rátesszük a kisebb darabokra levágott csirkehúst, legalább 20 percig pároljuk. Feleresztjük a paradicsomlével. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel meghintjük.
Hozzáadjuk a karikára vagy félkarikára vágott zöldségeket. Félpuhára főzzük. Ekkor adjuk hozzá a tisztított, karikára vágott burgonyát, a tört fokhagymát és a többi fűszert, zeller, illetve petrezselyem levelét. Készre főzzük, közben kóstolgatva, szükséges-e még utána fűszerezni. Tálalhatjuk. Jó étvágyat!