Húsvétra tudom ajánlani ezt a receptet, bár ha más díszítést használunk, kiváló lehet bármilyen alkalomra.
Hozzávalók / 8 adag

Piskótához
4 db tojás
4 ek cukor
2.5 evőkanál finomliszt
1.5 ek cukrozatlan kakaópor

Krémhez
15 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg tehéntúró
1 ek porcukor
1 citromból nyert citromhéj

Díszítéshez
13 dkg étcsokoládé
1 ek napraforgó olaj
9 dkg tejcsokoládé

Elkészítés

Piskótához
Először szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét kemény habbá verjük. Mikor már kicsit elkezd habosodni, hozzáadjuk a cukrot. Ha kész a habunk, hozzákeverjük óvatosan a lisztet, a kakaóport és a tojássárgáját.
16 cm-es tortaformába öntjük, és 150°C-ra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel 40 percig sütjük. Ha jól dolgoztunk, picit meg fog emelkedni a piskótánk a sütőformában.
Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan szedjük ki a tortaformából (ha csatos, akkor előbb vegyük le az oldalát), és hagyjuk továbbhűlni.
Vágjuk ketté a piskótát, az alját pedig tegyük vissza a tortaformába, ugyanis erre fog jönni a krém.

Krémhez
A habtejszínt és a vaníliás cukrot tegyük egy lábasba, és picit melegítsük, hogy könnyebben feloldódjon benne a cukor. Fontos, hogy vigyázzunk, ne melegítsük túl.
A túrót villával törjük meg, és adjuk ehhez hozzá a reszelt citromhéjat, majd pedig a kihűlt habtejszínt és a habfixálót. Ha kell, adjunk még hozzá egy evőkanálnyi porcukrot, azonban ez saját ízlés szerint el is hagyható. Ezután hűtsük még egy kicsit hűtőben, majd verjük fel.
Kenjük a krémet a piskótalapra, azután tegyük erre rá a másik lapot.

Díszítéshez
Olvasszuk meg az étcsokoládét, és adjuk közben hozzá az olajat. Keverjük jól el, majd ha a tortát kivettük a formájából, rá is önthetjük. Kicsit folyassuk le az oldalán a csokit, csak hogy természetesebben nézzen ki. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
Eközben a tejcsokit (ami legyen jó hideg, különben hamar elkezd majd olvadni a kezünkben) zöldséghámozóval reszelni kezdjük, hogy pici forgácsokat kapjunk.
Szórjuk ezeket rá a tortánkra (miután megdermedt rajta a csokiréteg) úgy, hogy egy fészket kapjunk belőle, majd pedig tegyünk bele pár tojás alakú drazsét.