Egy finom, egyszerű, gyors és mutatós sütemény. Tálaljuk kevés porcukorral megszórva.
Hozzávalók / 6 adag

A túros masszához
300 g tehéntúró (krémes)
150 g tejföl
5 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 ek napraforgó olaj
2 db tojás
25 g vaníliás pudingpor

A kakaós tésztához
3 db tojás
150 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
60 ml napraforgó olaj
60 ml tej
150 g finomliszt
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
1.5 tk sütőpor
1 csipet só

Elkészítés

A túrós masszához a hozzávalókból sima tésztát kavarunk.
A kakaós tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral és az olajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és krémesre keverjük. Rászitáljuk a kakaóval és a sütőporral elkavart lisztet, és elkeverjük. Majd óvatosan hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojások fehérjét.
Egy 20x23x8 cm tepsit sütőpapírral kibélelünk. Belesimítjuk a kakaós massza felét, elosztjuk rajta a túrós masszát, majd egy kanállal óvatosan elosztjuk a tetején a maradék kakaós masszát, és elsimítjuk.
Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-45 percig sütjük, kivesszük, hagyjuk hűlni.