Tökmagos pogi, ami még másnap is puha marad.
Hozzávalók / 10 adag

A pogácsához
2 dl tej (langyos)
1 teáskanál cukor
25 g friss élesztő
60 dkg finomliszt
1 teáskanál só
1 db tojás
20 dkg tejföl
20 dkg vaj (olvasztott)
50 g tökmag
A pogácsa tetejére
1 db tojás
20 g tökmag

Elkészítés

A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk legalább 15 percig, hogy felfusson.
Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, az élesztős tejet, a tojást, a tejfölt, az olvasztott vajat és végül az aprított tökmagot. Jól összedolgozzuk, a tetejét meghintjük liszttel, lefedjük, és 1 órán át pihentetjük.
Lisztes felületen kinyújtjuk, kb. 1,5-2 cm vastagra, majd kiszaggatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A pogácsák tetejét megkenjük egy felvert tojással, és a maradék tökmaggal díszítjük.
200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.