A sütési idő változhat sütőnként, ezt vegyétek figyelembe.  Jó étvágyat!
Hozzávalók / 8 adag

Töltelék
1.5 kg rozskenyér (száraz kenyér áztatva, majd kicsavarva, nedvesen ennyi a súly)
2 db tojás
66 g fasírt fűszerkeverék (két 33 g-os zacskó)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
1 nagy db vöröshagyma (darálva)
2 gerezd fokhagyma (darálva)
10 dkg mozzarella (1 csomag)
15 dkg debreceni kolbász (egy pár)
1 bögre zsemlemorzsa (amennyit a nedves töltelék felvesz, ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem (aprítva)

Csirke kicsontozása
1 db csirke (egy egész csirke)

Sütés
só ízlés szerint (sütés előtt még megsózzuk a bőrt)
bors ízlés szerint (sütés előtt még borsozzuk a bőrt)
fűszerpaprika ízlés szerint (sütés előtt meghintjük egy kis paprikával a bőrt)
Sütőzsiradék
500 g sertészsír (házi, ha van)

Elkészítés

Töltelék
A Hozzávalókat (kenyér, hagymák, debreceni, mozzarella) húsdarálón ledaráljuk, mehet hozzá a tojás, fűszerek, jól összegyúrjuk. Végén, ha kicsit nedvesebb a töltelék, adjunk hozzá prézlit, de arra figyeljünk, hogy ne legyen túl kemény a massza.
Hagyjuk összeérni több órát is akár, vagy amíg a csirkét csontozzuk.

Csirke kicsontozása
Hátára fektetjük a csirkét, comb lent, szárny fent. Levágjuk a szárny részből a felső részt, így "megmasszírozzuk", főleg a forgóknál, hogy a feszültség oldódjon a csirkében. :D Ha ezt a lépést kihagyjuk, nem lesz jó az egész.
Kitapintjuk a V alakú "fogadóját" a nyakánál, külső széleit végigmetsszük, majd óvatosan, vigyázva a szilánkos törésre, eltávolítjuk ezt a V csontot. Oldalára fektetjük (a csirke saját jobb oldalára), majd hosszában végigvágjuk a hátrészt a csont mentén. A felső vágat tetejénél elkezdjük az egyik oldalát megmarkolva leszedni kb. félig. Ugyanez a másik oldalon.
Elől is elkezdjük a melle résznél ezt az eljárást, fentről erősen megmarkolva elkezdjük lehúzni a melle hússal együtt bőröstül a felső részt. Ekkor kb. félig le van véve róla a kabát :) Ezt a műveletet folytatjuk fokozatosan a lenti részig, amikor is egyik kézzel erősen megfogjuk a hátcsontot, a másikkal pedig a húsos részt, s a belső csontozatát egy darabbal elválasztjuk. Marad rajta kevés hús, azt le lehet szedni, a melle részénél marad két, szép, hosszú csík hús, azt az ujjunkkal alányúlva szépen le tudjuk választani.
Maradt egy "üres" csirkénk két csontos combbal és két szárnytővel. A combhúsokat belülről, a csont mentén elkezdjük körbe-körbe lekaparni a csontról, a forgónál pár körbemetszéssel szintén elválasztjuk, s tovább kaparjuk körben egészen addig, amíg a "bokájáig" érünk. Ekkor a kés tompa élével egy-két erőteljes mozdulattal megütjük, így ott eltörik, s az egész (kétrészes csontot) ki tudjuk húzni a bőrből. Marad a csont nélküli üres combhely. Ismételjük a másik combon, s a szárnytőn is. Kész a kicsontozott "csirkekabátunk" nulla csonttal. (Igyekeztem leírni szavakkal azt, ami nem egyszerű, de a videó, amit a story-ban említettem, rengeteget segít. Ha látod, sokkal nagyon értelmet kap.:) )
Ezután töltjük a csirkét mindenhol, ahol lehet, szépen összefogjuk a hasánál, majd gúzsba kötjük. :) Kis fűszerezés tetszőlegesen mindenhova a bőrre, majd lehet sütni. :)

Sütés
Nálam kb. másfél óra gáz 200 fokon (4-es), közben a kisült zsírral locsolgatjuk. Majd a fél óra 7-es 260 fok, a lényeg hogy a végén ropogósra süljön, ezt mindenki a saját sütőjénél maga tudja.
Rizs, savanyú, tökéletes hozzá :)