Szeretjük a pizzát, de a mai árak mellett sokkal jobban megéri otthon megcsinálni, és amúgy is hamar össze lehet dobni, és így kiadósabb is. A leghosszabb fázis a tészta kelesztése. A lisztmennyiség növelésével "vastagíthatunk" a pizzán - ki hogy szereti, és a feltéteket is mindenki a saját ízlésének megfelelően variálhatja.
Hozzávalók/ 3 adag

Tészta
350 g finomliszt
7 g instant élesztő
0.5 teáskanál cukor
200 ml víz (meleg víz)
1 ek olívaolaj
1.5 kávéskanál só

Alap
70 g sűrített paradicsom
1 ek ketchup
1.5 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
bazsalikom ízlés szerint
oregánó ízlés szerint

Feltét
1 közepes db lila hagyma
150 g csirkemell sonka
50 g kolozsvári szalonna
2 közepes db csemegeuborka
40 g sajt

Elkészítés

Tészta
A lisztet a sóval egy tálba öntjük. Én az instant élesztőt is mindig felfuttatom, tehát: az élesztőt a cukorral és a meleg vízzel elkeverjük, majd felfuttatjuk.
Ezek után a liszt közepére egy kis mélyedést készítünk, amibe beleöntjük a kész élesztőt és az olajat.
A tésztát alaposan bedagasztjuk, majd megkelesztjük kb. fél -1 óra alatt.

Alap
Az alap hozzávalóit csak össze kell keverni egy kis tálban (ízlés szerint tehetünk bele más fűszert is - én néha szoktam egy kis tört fokhagymát).

Feltét
A különböző feltéteket ízlés szerint felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
Mikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, és a tepsinkbe fektetjük (hogy ne ragadjon oda, belisztezhetjük a tepsi alját, vagy akár sütőpapírt is tehetünk alá). Ezután megkenjük az alappal, majd a feltét hozzávalóit ízlés szerinti sorrendben rápakoljuk, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
Kb. 20-30 perc alatt sül meg. Szeletelni még melegen érdemes.