A virágzó, lágy szárú bodza a mérsékelt és kontinentális éghajlaton világszerte növekszik - írja a Napidoktor.
A bogyók, amelyek ugyanezt a nevet viselik, a bodzabokron teremnek, flavanoidokat, tanint, aminosavakat, valamint vitaminok és ásványi sók széles választékát tartalmazzák.

A bodzaszirup készítése

Általában gyógynövényként használják gombás fertőzések, megfázás és különböző betegségek gyógyítására, de a bodza édes íze és előnyös tulajdonságai egy csomó recepthez is hozzájárulnak. Otthon is egyszerűen lehet bodzaszirupot készíteni, ami lehetővé teszi számodra, hogy az édes ízével kísérletezz.

1. Lépés

Önts kb. 4 csésze vizet egy serpenyőbe. Vedd közepesre a lángot.

2. Lépés

Add a cukrot és a bodzát a serpenyő vízhez.

3. Lépés

Főzd lefedve 15-20 percig.

4. Lépés

Kavard meg a keveréket és zúzd össze az apró bogyókat. Hagyd a bogyókat még 30 percig, fedetlenül főni.

5. Lépés

Öntsd a forró bodza szirupot egy sütire, majd koronázd meg az egészet egy púpozott kanál tejszínhabbal.