Gyors és egyszerű édességre vágytam vasárnap.
Hozzávalók/ 2 adag

3 db tojás
5 dkg cukor
6 csepp folyékony édesítőszer (ízlés szerint)
7 dkg graham-liszt
1 kávéskanál vanília aroma
5 dkg teavaj (+ 2 dkg a formák kikenéséhez)
0.5 közepes db alma
1 ek eperlekvár

Elkészítés

Szétválasztjuk a tojásokat. A vajat mikróban megolvasztjuk, de ne túl folyósra, kicsit félretesszük.
A fehérjét habbá verjük, de ne túl keményre, hozzáadjuk a cukrot, és beledolgozzuk.
Ezután belekeverjük a 3 tojássárgát.
Lassan szórjuk hozzá a lisztet, egy sűrű masszát kapunk, és már mehet is bele az olvasztott vaj és az édesítő.
A formákat, amiben sütjük a tésztát (én most kosárka formát használtam), kikenjük vajjal, és pici lisztel meghintjük, hogy ne tapadjon oda a tészta, így könnyen kijön majd a süti a formából.
Evőkanál segítségével adagoljuk a masszát a formába, de ne tegyük tele, csak maximum 3/4-ig. Tetejére bármilyen gyümölcsöt tehetünk (az enyémen alma és pici eperlekvár van), majd 220 C fokon sütjük, amíg megkapja az aranybarna színt, ez kb. 10-15 perc.
Hagyjuk picit hűlni, ezután kiszedhetjük a formákból, de benne is nagyon mutatósak.