Alapvetően úgy gondolkozom, hogy ami a vízben van, az nagyon jó helyen van ott, maradjon is ott, és ne kössön ki a tányéromon, de a foltos tőkehal a gyengéim közé tartozik, így azzal kivételt teszek. Bármilyen módon el tudom készíteni, és nagyon szeretem, próbáljatok frisset beszerezni, nem gyorsfagyasztott tőkehalat, a különbség hihetetlen lesz!
Hozzávalók / 3 adag

Tőkehal
40 dkg tőkehalfilé
3 púpozott ek finomliszt
1 púpozott ek kukoricakeményítő
1 db tojás
0.5 csomag sütőpor
1.5 dl barna sör
1 dl szódavíz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kapor ízlés szerint

Burgonyachips
30 dkg burgonya
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Tartármártás
1 dl tejföl
4 ek majonéz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Sütőzsiradék
Tőkehal
2 dl napraforgó olaj

Elkészítés

Tőkehal elkészítése
Egy tálban összekeverjük először a lisztet, a keményítőt, a fűszereket és a sütőport, egy másikban pedig a szódát a sörrel és a tojással. A folyékony hozzávalókat hozzáadjuk a szárazhoz, és csomómentesre keverjük. Palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapni, az a jó.
A halszeleteket megsózzuk, és belemártjuk őket a sörtésztába, majd a felhevített olajban kisütjük őket.

Burgonyachips elkészítése
A burgonyákat alaposan átmossuk, ha kell, meghámozzuk, és vékony szeletekre szeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, és olajjal kikent tepsiben kisütjük.

Tartármártás elkészítése
A majonézt és a tejfölt sóval, borssal fűszerezzük, adhatunk hozzá esetleg citromlevet, de nem muszáj, és hagyjuk picit állni tálalás előtt.