Édes tészta csodás diós krémmel - maga a boldogság.
Hozzávalók:

a tésztához:
30 dkg liszt
2 dl tejföl
7 dkg margarin
1 db tojás
1 dkg szalalkáli
kevés cukor

a krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1/2 dl rum vagy rumaroma
5 dl tej
3 púpos evőkanál liszt

a tetejére:
porcukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalót összegyúrjuk, majd két részre osztjuk, és egy nagy alakú tepsi hátán (megvajazva, lisztezve, vagy sütőpapíron) 180 fokra előmelegített sütőben két lapot sütünk belőle (nem kell neki sok idő).

A krémhez a puha margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a rumot. A tejből és lisztből sűrű pépet főzünk, ha kihűlt felváltva hozzákeverjük a margarinos cukrot és a diót.

A tésztalapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Másnap szeleteljük.