Szikrázó napsütés, 30 fok körüli hőmérséklet, mi más is esne ilyenkor jobban, mint egy finom fagyit elkanalazgatni. 
Hozzávalók:

1 db Algida Big Milk vaníliás jégkrém (vagy ízlés szerinti)
20 dkg eper
2 dl Hulala (vagy habtejszín)

Elkészítés:

A jégkrémet vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk pár percig szobahőmérsékleten, hogy egy kicsit fellágyuljon.
Az epret folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá.
Amikor a jégkrém állaga már kissé lágyabb, adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.
Ezután apránként adjuk hozzá a keményre felvert tejszínhabot és robotgéppel keverjük alaposan össze, majd tegyük be pár órára a fagyasztóba, hogy kellően megdermedjen.
Közben legalább kétszer vegyük ki a fagyasztóból, és robotgéppel keverjük át.
Tálalás előtt az elkészült eperfagyit vegyük ki a fagyasztóból, majd kanalazzuk fagylaltos kehelybe, és úgy kínáljuk.