Ameddig a hús sül, elkészül a köret is, így kb. másfél óra múlva már tálalhatjuk is.
A csirkecombokat este bepácoltam, majd sütés előtt a tepsiben szépen felsorakoztattam. Került mellé még fokhagyma, melyet csak gerezdekre szedtem, és cikkekre vágott citrom is, majd irány a sütő.

Hozzávalók:

4 db tanyasi csirkecomb farrésszel
2 db citrom
10 gerezd fokhagyma
1 cs Knorr pikáns csirke fűszerkeverék
2 dl olaj
1/2 dl víz

Elkészítés:

A csirkecombot sózzuk be, majd hagyjuk állni, még elkészítjük a pácot.

Az olajhoz adjuk hozzá a fűszerkeveréket, facsarjuk bele fél citrom levét, préseljünk hozzá 2 gerezd fokhagymát, majd alaposan dörzsöljük be a combokat.

Ezután egy fóliával fedjük le a tálat, majd tegyük be a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára) hogy az ízek kellően átjárják a húst (én egész éjszakára a pácban hagytam).

Egy tepsibe helyezzük egymásmellé a bepácolt húst, majd öntsük alá a vizet, és a visszamaradt olajos pácot.

Ezután tegyük a hús köré a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni!) és a cikkekre vágott citromot, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy óra alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra a combokat.

Közben ízlés szerint készítsünk köretet a hús mellé. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is jól illik hozzá.

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd kanalazzuk mellé a köretet, locsoljuk meg egy kevés pikáns szafttal, majd úgy kínáljuk.