Nem tudok erre mást írni csak azt, hogy isteni finom. Annyira jól harmonizálnak az ízek ebben az ételben, hogy eszméletlen. Gyerekeknél is tuti kedvenc, csak akkor a cayenne borsot hagyjuk ki.
Hozzávalók / 4 adag

5 db nagyobb burgonya
2 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek napraforgó olaj
25 dkg darált marhahús
25 dkg darált sertéshús
2 ek paradicsomszósz
25 dkg konzerv paradicsom
cayenne bors ízlés szerint
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
só ízlés szerint

Elkészítés

A burgonyát héjában 35 perc alatt megfőzzük.
Közben az olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd a kétféle hagymával együtt pirítjuk.
Belekeverjük a paradicsompürét, azzal is lepirítjuk, sóval, cayenne borssal fűszerezzük.
Végül hozzáadjuk a hámozott paradicsomot. Kb. 30 percig főzzük.
A meghámozott krumplit kettévágjuk, belsejét kivájjuk.
Egy nagyobb tepsit vajjal kikenünk. A krumplik belsejébe halmozzuk a húsos tölteléket.
A tejfölt elkeverjük a reszelt sajt felével. Majd ezt a húsos krumplikra kanalazzuk.
A maradék reszelt sajtot rászórjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.