Önmagában is és sült húsok mellé köretként is nagyon finom.
Hozzávalók / 4 adag
6 db burgonya (nagy)
20 dkg juhtúró
1 közepes fej lila hagyma
1 db tojás
2 ek tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kapor ízlés szerint
20 dkg sajt
Elkészítés
A burgonyát megmossuk és héjastól megfőzzük.
A tútót, a tejfölt, a tojást, az apróra vágott lilahagymát, sót, borsot és a kaprot összekeverjük.
A sajtot lereszeljük.
A megfőtt burgonyát kettévágjuk és a belsejét egy kiskanállal kivájjuk úgy, hogy 1 cm-es perem maradjon.
Kevés olajat öntünk egy tepsibe és a kivájt burgonyákat beletesszük.
A burgonyákat megtöltjük a túrós krémmel és megszórjuk a lereszelt sajttal.
Forró sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
0 Megjegyzések