A paraj vagy ismertebb nevén a spenót nagyon sokoldalú zöldség, hiszen levesként, főételként, salátaként, de akár még desszertnek is elkészítheted. Ráadásul ez az egyik legmagasabb K-vitamin-tartalmú zöldség. Persze a legismertebb változat a jó öreg spenótfőzelék, melynek receptjét most te is elsajátíthatod.
Hozzávalók:

1 cs fagyasztott spenót
olaj vagy vaj
3 evőkanál liszt
3 gerezd fokhagyma
1 dl tej
bors

Elkészítése:

Az olajban az apróra vágott fokhagymát világosra pirítjuk, beleteszük a lisztet és világos rántást készítünk. Apránként hozzáöntjük a tejet, hogy ne csomósodjon a liszt majd pedig hozzá keverjük a spenótot /én előtte kiszoktam olvasztani/ majd sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük míg be nem sűrűsödik.

Készíthetünk hozzá tükörtojást amit szalonnasütés utáni zsírban sütök. Ha marad szalonnazsír belekeverhetjük a spenótba. Pikáns ízt ad neki.