Ünnepi alkalmakkor készítem, mindenkinek ízlik.
Hozzávalók / 4 adag

80 dkg csirkemell filé
600 ml tejföl (soknak tűnik, de így lesz jó szaftos)
30 dkg trappista sajt
10 dkg finomliszt
5 gerezd fokhagyma
1 nagy db vöröshagyma
1 kk kakukkfű
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés

A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. Hagyjuk állni, amíg elkészítjük a továbbiakat.
A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával. A fokhagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a paprikás liszthez. Ebbe beleforgatjuk a csirkemellszeleteket.
A fokhagymás-paprikás lisztbe megforgatott csirkemelleket kiolajozott, hőálló edénybe helyezzük (én nagy sütő nagyságú tepsit használok, így oszlanak el az anyagok megfelelően, és a hús szeletek között lesz hézag, ahova kerülhet a maradék panírból és tejfölből), majd a karikákra vágott vöröshagymát a tetejére tesszük, a maradék panírunkkal megszórjuk. (a maradék panír elhagyható)
A tejfölt összekeverjük a kakukkfűvel, majd megöntözzük vele a csirkemellet. Minél több tejfölt használunk, annál szaftosabb lesz az ételünk.
Végezetül megszórjuk reszelt sajttal. Mehet a sütőbe körülbelül 40 percre. (Én általában a sajt pirulásáig sütöm.) 180 fokos sütőben. Én fólia nélkül készítem, nekem így is átsül a hús, de ez függ a sütőtől is.