Amikor nincs időd vacsorát készíteni az éhes hazatérőknek, de mégis valami meleget szeretnél tálalni, ez a melegszendvics kitűnő tipp, és mégsem "mű". Egy finom bögre forralt borral még finomabb! :)
Hozzávalók / 4 adag
Alap
8 szelet kenyér

Szendvicskrém
30 dkg párizsi
20 dkg trappista sajt
1 közepes db vöröshagyma
3 dl tejföl
1 teáskanál mustár
2 teáskanál fokhagymakrém
1 kávéskanál só
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint


Elkészítés

Alap
Vágunk 8 szelet kenyeret. Mivel a krém elég "vastag", nem ajánlom a toast kenyeret.
Szendvicskrém
Nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a párizsit és a sajtot.
Kisebb lyukú reszelőn lereszeljük a hagymát is.
Összekeverjük a párizsit, a sajtot, a hagymát, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ha picit sűrű, lehet még tejföllel hígítani.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és a fokhagymakrémet. Utóbbit helyettesíthetjük 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymával is.
Ráhalmozzuk a kenyérszeletekre a krémet, és az előmelegített sütőben pirulásig sütjük.