A forró, folyós töltelék különlegesebbé teszi, mint a sima rántott húst. (Nincs nekem azzal se semmi bajom.)
Hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez
80 dkg csirkemell filé
5 dkg vaj
5 dkg sajt (reszelt)
5 dkg füstölt sajt
1 ek mustár
1 csokor tárkony (vagy 1 tk szárított levél)
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A panírozáshoz, sütéshez
20 dkg finomliszt
3 db tojás
2 ek tej
1 csipet só
20 dkg zsemlemorzsa
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)


Elkészítés

A puha vajhoz villával hozzákeverjük a reszelt sajtokat, mustárt és a fűszereket, majd egy alufólia darabon a sajtos-vajas töltelékből hengert formálunk (kb. 3-4 cent átmérőjűt), és fóliástól a fagyasztóban kifagyasztjuk.
Amíg a vaj fagy, a húst kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük.
A fagyos fűszeres vajat elosztjuk 8 karikára, hogy mindegyik szelet húsra jusson. A húsokat kiterítjük, a közepükre tesszük a fűszeres vajat, és felgöngyöljük őket. Hústűvel, ill. fogpiszkálóval rögzítjük, hogy a töltelék majd ne folyjon ki.
Duplán panírozzuk, mint a sajtot szokás.
Bő forró olajban aranybarnára sütjük, papírtörlővel bélelt  tálba szedjük. Sült krumplival, krumplipürével, salátával tálaljuk. Az asztaltársaságot pedig figyelmeztetjük a hústűkre, fogpiszkálókra.