Almás rétest csináltam, és eszembe jutott, hogy van a polcon egy régebbi mogyoróvaj, amit még nem használtam fel semmire, csak megvettem. Úgy gondoltam, nem rontom el vele az almát, ha hozzáteszem. És tényleg finom lett!
Hozzávalók / 8 adag

1 csomag leveles tészta
3 nagy db alma
250 g mogyoróvaj
2 ek zsemlemorzsa
15 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
1 db tojás

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és kockákra vágjuk.
A cukrot edénybe tesszük, karamellizáljuk, vagyis addig olvasztjuk, míg aranybarna színe nem lesz.
Az almát és a fahéjat hozzátesszük, kevés vizet aláöntve megpároljuk. A vége felé annyi  zsemlemorzsát rakunk bele, hogy ne legyen folyós. Hozzátesszük a mogyoróvajat, és elkeverjük. Langyosra hűtjük.
A leveles tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, és a töltelékkel megkenjük. (Nem baj, ha jó sok a töltelék.) A tésztát a hosszabik oldalánál feltekerjük.
A tojással lekenjük a tetejét. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tészta piros, hólyagos lesz.