Kis kekszünk egy igen sokszínű, nehezen elrontható, ám annál gyorsabban elkészíthető - és eltüntethető - finomság.
Hozzávalók/ 4 adag

1 nagy tojás
100 g zabpehelyliszt (sima zabot is ledarálhatod!)
60 g apró szemű zabpehely
30 g vaníliás fehérjepor
2 banán (pici tejjel leturmixolva)
fél tk szódabikarbóna
édesítő
1-2 dl tej
opcionális: mazsola, mogyoró (durvára darálva), étcsoki darabkák


Elkészítés

Mindent belevágunk egy nagy edénybe, és alaposan összekavarjuk. Aki nagyon precíz, az robotgéppel is megküldheti, de szerintem felesleges. Kell a karmunka!
Annyi tejet adjunk a masszához, hogy kézzel könnyen formálható legyen az alapanyag! Bár a sütőpapír néha túlságosan ragaszkodó, így aki megteheti, az szilikonos sütőlapon süsse ki.
Kis lepényszerű alakzatokat formálunk, majd előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük 170 fokon.
Vigyázzunk, hogy ne pörköljük oda az alját, illetve ne süssük túl, mert akkor könnyen ki fog száradni! Akkor már jó lesz a kekszünk, ha a közepe egy nagyon picit még puha… Zárjuk el a sütőt, és hagyjuk benne kihűlni és megszilárdulni.