A franciákra jellemző kifinomult elegancia tükröződik ebben a receptben, ahogy az olasz csicseri lepénynélviszont a rusztikus egyszerűség. Nagyon érdekes kísérlet volt a két nemzettől származó hasonló ételt elkészíteni, ami főképp a sütési módban különbözik.
Hozzávalók / 4 adag

10 dkg csicseriborsóliszt
375 ml víz (szobahőmérsékletű)
3 db tojásfehérje
0.5 teáskanál só
fekete bors ízlés szerint
2 ek olívaolaj (+ a sütéshez)

Elkészítés

Öntsük egy tálba a lisztet meg a vizet, és keverjük el csomómentesre. Takarjuk le konyharuhával, hagyjuk állni szobahőmérsékleten egész éjszaka.
Másnap reggel adjuk hozzá a tojásfehérjéket, sót, fekete borsot, végül az olajat, jól keverjük össze.
Nagy lángon hevítsük fel a palacsinta sütőnket, majd tekerjük lejjebb a lángot közepesre. Innentől pedig úgy sütjük, mint a hagyományos palacsintát. Vagyis öntsünk egy pici olajat a serpenyőbe, utána egy merőkanálnyi tészta következik, amit a sütőnket körbeforgatva egyenletesen eloszlatunk.
Amikor a széle kezd pirulni, akkor egy széles fordító lapáttal alányúlunk a tészta alá, és megfordítjuk. Könnyen szakad, ne próbáljuk késsel vagy fakanállal fordítani. A második oldalnak már csak pár másodperc kell.
Ebből az adagból 8 darab palacsinta lesz.