A krumpli a kertünkben nőtt véletlenszerűen. Valószínűleg a feleségem konyhahulladék komposztálásának az eredménye.
Hozzávalók/ 2 adag

1 nagy db padlizsán
20 dkg csirkemáj
1 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db chili
1 szál kakukkfű
2 szál rozmaring
só ízlés szerint
1 csipet fekete bors (őrölt )
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
1 teáskanál majoranna
1 dkg szárított natúr zöldségkeverék
10 dkg trappista sajt
2 ek olívaolaj
1 nagy db sárgarépa
50 dkg újkrumpli
1 közepes db paradicsom
2 db zellerlevél

Elkészítés

A krumplit, répát megpucoljuk, felkarikázzuk, félig megfőzzük.
A padlizsánt hosszában kettévágjuk, rácsosan bevágjuk, sózzuk.
1 óra elteltével serpenyőben olajon, a vágott felével lefelé 15 percig sütjük.
A húsát kanállal kikaparjuk, félretesszük.
Közben aprítunk a hagymát, fokhagymát, és kockára vágjuk a csirkemájat.
A serpenyőben megdinszteljük a hagymát, rátesszük a májat, majd a padlizsánt. Félretesszük.
A serpenyőben elrendezzük a krumpli és répaszeleteket, fűszerezzük, locsolunk rá olajat, ráfektetjük a padlizsáncsónakokat, megtöltjük a töltelékkel, betesszük a sütőbe, és 180 C fokon hőlégkeverésen megsütjük.
Közben lereszeljük a sajtot.
Amikor már csaknem megsült a padlizsán, rászórjuk a sajtot, és visszatesszük a sütőbe. Tovább sütjük, majd átkapcsolunk grill fokozatra, 200 C fokra.
Amikor már szépen megsült a sajt is, tálalunk. A tányérra szedünk a körítésből, és ráültetünk egy padlizsáncsónakot.
Díszítésként teszünk rá paradicsomszeleteket és zellerlevelet.