Szeretek kísérletezni az ételek Elkészítésénél, hogy hogyan lehet őket pár hozzávaló megváltoztatásával egy kicsit egészségesebbé tenni. Így történt ez a krumplifőzelékkel is. Nagyon finom lett, mindenkinek ajánlom.
Hozzávalók / 4 adag
1 kg burgonya
1 kk só (ízlés szerint)
1 evőkanál tönkölybúza liszt
2 ek olívaolaj
1 kávéskanál kurkuma
1 kk majoranna
150 g tejföl (helyettesíthető kefirrel )
1 l víz (kb.)
Elkészítés
Pucoljuk meg burgonyát, majd karikázzuk fel.
Engedjünk rá annyi vizet, amennyi épphogy ellepi, majd adjuk hozzá a sót, és főzzük a burgonyát puhára.
Adjuk hozzá a tönkölybúzaliszt és az olívaolaj összekeverésével létrejött habarást, majd a kurkumát és a majorannát.
Egy-két keverés után adjuk hozzá a tejfölt. Miután szépen összerottyant minden hozzávaló, vegyük le a tűzről, és tálaljuk melegen. Jó étvágyat kívánok hozzá!
0 Megjegyzések