Szeretjük a halat, igaz sajnos ritkán készítek, de mikor készítem is, próbálom különlegessé tenni. Ez alkalommal így sikerült, és nagyon finom.
Hozzávalók / 4 adag

80 dkg hal
3 nagy db csiperkegomba
20 dkg csemegekukorica
0.5 teáskanál fűszerpaprika
6 dkg vaj
3 csapott ek finomliszt
3 dl tej
16 dkg sajt (reszelt)
szerecsendió ízlés szerint (őrölt)
fehér bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 dl olívaolaj


Elkészítés

A halfiléket sózzuk, borsozzuk, ha túl nagynak találjuk a tepsinkhez képest, akkor elvágjuk kétfelé.
Megsütjük mindkét felét olajban.
Egy vajjal kikent tűzálló edény aljába tesszük, majd rászórjuk a kukoricát.
A gombákat megmossuk, megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk, és ezt is rátesszük a kukoricás halra.
Erre jön a kockákra vágott paprika.
Elkészítjük a sajtmártást: a vajat mérsékelt tűzön megolvasztjuk, és összekeverjük a liszttel, ilyenkor jó sűrű állaga lesz.
Kicsidenként, óvatosan, folyamatos kevergetés közben csorgassuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós.
Adunk hozzá kevés fehérborst és őrölt szerecsendiót, és tovább kavargatjuk.
Mikor kicsit besűrűsödött, beletesszük a reszelt sajt felét, és kavargatjuk.
Miután a sajt elolvadt benne, ráöntjük a tálba a zöldséges halra, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
Sütőben, teljes lángon készre sütjük, amíg megpirul a sajt a tetején.