Az ünnepek előtt készítettem reggelire, nagyon jó lett, puha, jól kenhető. Sokkal finomabb, mint a bolti májkrém.
Hozzávalók / 12 adag

0.5 dl napraforgó olaj
1 teáskanál majoranna
1 késhegynyi bors
50 dkg csirkemáj
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes db tv paprika
1 teáskanál só
3 db főtt tojás
1 teáskanál mustár
1 ek majonéz

Elkészítés

Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a majoránnát, a borsot, és megfuttatjuk rajta.
A megtisztított csirkemájat belerakjuk a forró olajba, fehéredésig sütjük, majd az apróra vágott hagymát és paprikát hozzákeverjük. Fedő alatt puhára pároljuk, ha megpuhult, sózzuk. Jó, ha marad alatta egy kis lé, mert ettől lesz puha, kenhető a májkrémünk.
Közben a tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A megpuhult, langyosra hűtött májhoz szórjuk a feldarabolt főtt tojásokat, rá a mustárt, a majonézt.
Botmixerrel pépesítjük, és egy-két órára hűtőbe tesszük.