A hagymás rostélyos, azaz pácolt marhahús nagy kazal sült hagymával, az éttermek sztárja, és sok ember nagy kedvence! Ezzel a recepttel pedig Te is elkészítheted otthon, minden különösebb erőfeszítés nélkül.
Hozzávalók / 4 adag

40 dkg marha hátszín
3 közepes db vöröshagyma
3 ek mustár
4 ek napraforgó olaj
3 púpozott ek finomliszt
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Sütőzsiradék
3 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A marhahússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd mustárral szépen bekenjük őket.
Egy tálba téve felöntjük olajjal az egészet úgy, hogy az olaj lehetőleg ellepje az összes hússzeletet.
Lefóliázva a hűtőbe tesszük, legjobb, ha egy éjszakára ott is hagyjuk, hogy a hús jól megpuhuljon! (Itt illik elmondani, hogy a nevéhez híven szokták a marharostélyost, rostélyosból is készíteni. Csak azt tovább kell párolni, és több vele a macera, ezért használják elterjedettebb körben a hátszínt ehhez a recepthez!)
A húst sütése előtt a hagymákat megpucoljuk, és körülbelül fél centis szeletekre vágjuk, majd egyenként kinyomkodjuk a hagymakarikákat. Azután lisztbe forgatjuk őket, amit lerázunk róluk, és végül bő olajban ropogósra sütjük.
Abból az olajból, amiben a hagymát sütöttük, használunk a húsok sütéséhez. Mivel marhahúsról van szó, ezért oldalanként csak 4-4 percet süssük őket, mert nem szeretnénk ehetetlen keménységű húst tenni a tányérra!
Tálalásnál a sült krumplira tesszük a húsokat, és rájuk egy nagy kazal sült hagymát. Lehetőleg frissen, melegen tálaljuk!