Meg kellett sütnöm :)! Bár a családom szerint tökéletes lett, én azért még tudnék finomítani a dolgon :)! A tojások fehérjéből valamiért nem sikerült eléggé kemény habot vernem, ami azt okozta, hogy sütés után egy picike levet engedett. 
Hozzávalók / 5 adag

A tésztához
15 dkg finomliszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg lekvár/ dzsem (a kész tészta kenéséhez)

A töltelékhez
8 db kifli (szikkadt)
8 dl tej
25 dkg mák (cukrozott, darált)
3 db tojássárgája
2 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)

A habhoz
3 db tojásfehérje
15 dkg porcukor

Elkészítés

A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, és jól összegyúrjuk.
Fóliába csomagolva fél órát hűtőben pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk, egy tortaforma aljába simítjuk, és előmelegített sütőben pár perc alatt kissé elősütjük. Mikor a sütőből kivesszük, vékonyan megkenhetjük forró gyümölcsízzel.
A töltelékhez a kifliket felkockázzuk. A tejet a cukorral, vaníliás cukorral, darált mákkal és citromhéjjal felfőzzük. 2/3 részét a kiflikre öntjük. A maradék mákos krémet hagyjuk kissé kihűlni, és utána hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd ezt is a kiflikre öntjük. Hagyjuk, hogy a kiflidarabok jól megszívják magukat a mákos tejjel.
A tölteléket a tésztalapra simítjuk, és lapos fakanállal jól megnyomkodjuk, hogy a kifli teljesen kitöltse a formát. Nagyjából 20 percig sütjük.
A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd fokozatosan kanállal adagolva a porcukrot addig verjük, amíg jó kemény, vágható, fényes habot kapunk. Mikor a torta már majdnem megsült, akkor rásimítjuk a tojáshabot, és addig visszatesszük még a sütőbe, amíg a hab egy kissé meg nem barnul.
Felszeletelve tálaljuk.