A megszokott almás piték helyett időnként készíthetünk valami kényeztető finomságot, ami könnyed és ízletes! Ez a csodás finomság egyszerűen elkészíthető, de mindenki rajong érte!

Hozzávalók

Tészta
8 tojás
20 dkg cukor
3 ek víz
20 dkg liszt
fél cs sütőpor
kenéséhez: Extra Jam (baracklekvár)

Almás töltelék
5 dl víz
15 dkg cukor
fél kg alma
ízlés szerint fahéj
2 cs vaníliás pudingpor
1 kis csomag háztartási keksz
4 dl tejszínhab

Csokimáz
3 cl víz
4 ek porcukor
2 ek kakaópor

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral és a vízzel alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd hozzádolgozzuk a sárgákhoz, majd ehhez óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Eldolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk és 180 fokon aranyszínűre sütjük. Amíg hűl elkészítjük az almás krémet.

Az almákat megpucoljuk, magházukat kivesszük és kis kockákra vágjuk. Feltesszük 3,5 dl vízben főni a cukorral és ízlés szerinti fahéjjal. Ha megfőtt az alma akkor a maradék vízbe belekeverjük a pudingport, majd ráöntjük az almára és besűrítjük vele. A piskótát megkenjük a lekvárral és még melegen ráöntjük az almás tölteléket. A kekszeket konyakos vízbe mártjuk és az almára sorakoztatjuk szorosan. A tetejére csokimázat simítunk. A mázhoz gőz felett összeforraljuk a hozzávalókat.

Ha kihűlt és megszilárdul, a kekszek pedig megpuhulnak felverjük keményre a tejszínt, rásimítjuk a sütire. A tetejét csokireszelékkel megszórhatjuk és már lehet is tálalni.