Ha még nincs vasárnapra süteményed, akkor jó választás lesz ez a süti. A megsült fehér csoki darabok , csak úgy ropognak a fogad alatt. Egyszerűen, gyakorlat nélkül is elkészíthető, gyorsan végzel vele, tömény és nagyon finom. Feldobhatod mogyoróval, dióval, mandulával és aszalt gyümölccsel is.

Hozzávalók

22 dkg cukor
22 dkg vaj
22 dkg fehér csoki
15 dkg liszt
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
6 gramm sütőpor

a bevonathoz
10 dkg fehér csokoládé
1 tk étolaj
A díszítéshez
5 dkg kristály cukor
5 dkg darabos dió
2 tk zsír

Elkészítés

A cukrokat és a tojásokat gépi habverővel habosra keverjük. Hozzá öntjük a megolvasztott,de nem meleg vajat. Tovább keverjük, majd óvatosan egy fakanál segítségével bele forgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.Végül a darabokra vágott csokoládét is a tésztába tesszük.

Szilikonos sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe tesszük. 180 fokra melegített sütőben 20-25 percig sütjük. Akkor jó, ha kívül teljesen szilárd, de belül még kicsit ragacsos.

Tepsiben hagyjuk kihűlni. A díszítéshez a cukrot egy serpenyőben megolvasztjuk. Hozzá keverjük a darabos diót és a zsírral lekent tányérra borítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd aprító géppel darabosra zúzzuk.

A süteményt a csokoládéval bevonjuk. Mikróban a csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.