Ha így csinálod elképesztően finom lesz a csirkemell. Minden falatja igazi kincs, ez biztos a család kedvence lesz!

Hozzávalók

1 nagy csirkemell filé
3 evőkanál olaj
1 csapott kávéskanál só
0,5 dl víz
1 nagy csipet őrölt bors
1 púpos teáskanál liszt
2-3 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
petrezselyem
tészta (copfocska)

Elkészítés

A megtisztított húst apró kockákra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni. Egy tálba olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta.

Meghintjük, sóval, borssal felengedjük kb 0,5 vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Ez alatt a tejfölt simára keverjük a zúzott (felaprított) fokhagymával.

Egy fazékban, sós vízben a tésztát puhára főzzük.. Átöblítjük, lecsepegtetjük. Ha a hús puha és elfőtte a levét, megszórjuk a liszttel, elkeverjük és hozzáadjuk a fokhagymás tejfölt. Jól átforgatjuk és hagyjuk átforrósodni.

Elzárjuk és megszórjuk petrezselyem levéllel. Melegen a tésztával kínáljuk.