Hozzávalók
1,5 dl étolaj
3 fej hagyma
1 darab leveskocka
2 konzerv sűrített paradicsom
50 dkg darált hús (sertés+marha)
25 dkg bab (apró szemű)
1 doboz csemegekukorica (konzerv)
Leírás
Előző este beáztatjuk a babot. Főzés előtt egy órával, összekeverjük a darált húst a paprikával, a vegetával és a borssal. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az előzőleg bekevert darált húst, oregánóval és chilivel ízesítjük. Ha kicsit átfőtt, felöntjük a leveskockából készített alappal, kissé összefőzzük, majd hozzáadjuk a babot. Az elfőtt lét a sűrített paradicsom és víz keverékével pótoljuk. Amikor a bab megfőtt, hozzáadjuk a kukoricát és sűrűn kevergetve lefőzzük a levét. Kenyérrel fogyasztjuk, kitűnő borkorcsolya (száraz fehér bor illik hozzá).

0 Megjegyzések