Hozzávalók

½ dl étolaj
1 mk egész fekete bors (őrölt, vegyes)
1 mk majoranna
½ dl vörösbor
1 mk rozmaring (őrölt)
8 szelet bacon szalonna
1 mk fűszerkeverék (fokhagymás pácfűszer)
8 szelet sertéshús (tarja)

Leírás

Előkészítés: A tarjaszeleteket megmossuk, leszárítjuk, kissé kiverjük és félretesszük. A páclé-hozzávalókat összekeverjük. A hússzeleteket egyenként bekenjük a páclével és tálba rakjuk. Betesszük a hűtőbe és másnapig érleljük. Sütés előtt fél órával, kivesszük a hűtőből a húst. Lecsurgatjuk a páclevet és forró serpenyőben, a húsok mindkét oldalát, kb. 6-8 perc alatt, szép pirosra sütjük. Fóliában sült burgonyával, salátákkal tálaljuk.