Hozzávalók
Tortilla chips avokádó mártással
1 zacskó tortilla chips
2 darab avokádó
8 darab koktélparadicsom
olivaolaj
1 evőkanál koriander
1,5 kanál chilipaprika
só
bors
Tortilla paradicsommal, babbal, csirkével, avokádó
4 darab tortilla
2 darab csirkemell
8 darab koktélparadicsom
1 doboz konzerv vörösbab
2 doboz tejföl
3 evőkanál paradicsompüré
1,5 evőkanál kígyóuborka (kockázott)
1,5 bögre petrezselyem
4 darab salátalevél
1 darab citrom
1 tk cukor
1 evőkanál balzsamecet
olivaolaj
só
bors
fogpiszkáló
Pirított bagett Prosciutto di Parma sonkával, Spanony Chorizo kolbásszal, és Camambert sajttal
bagett
krémsajt
1 üveg narancslekvár
70 g Italian prosciutto di parma
225 g Sertéskolbász
250 g Camembert Sajt
190 g Zöld Pesto
1 üveg Narancslekvár
Elkészítés
PIRÍTOTT BAGETT PROSCIUT TO DI PARMA SONK ÁVAL, SPANYOL CHORIZO KOLBÁSSZAL ÉS CAMEMBERT SAJTTAL:
A bagettet apró szeletekre vágjuk, majd 5 percre 180 °C fokra előmelegített sütőbe helyezzük. Az átsült bagettszeleteket kivesszük a sütőből és megvárjuk, amíg kihűlnek. A szeletek harmadára pesto szószt kenünk, amire pármai sonkát helyezünk. A következő harmadra narancslekvárt és camembert sajtot teszünk. Az utolsó harmadra pedig sajtkrém és néhány szelet chorizo kolbász kerül.
AVOKÁDÓ MÁRTÁS:
Az avokádót hámozzuk meg, kockázzuk fel és egy kevés citromlével egy mixerben pürésítsük. Keverjünk bele 8 apróra kockázott koktélparadicsomot, finomra vágott csilit, sót és friss koriandert. A mártás egy része a tortillába kerül, míg a többit a chipsekhez tálaljuk.
TORTILL A PARADICSOMMAL, BABBAL, CSIRKÉVEL ÉS AVOKÁDÓ MÁRTÁSSAL
A tenyerünkkel puhítsuk meg kissé a csirkemelleket. Egy citrom lereszelt héját keverjük össze sóval, majd dörzsöljük be vele a csirkemellet. Serpenyőben, olívaolajon süssük aranybarnára. Amikor kihűlt, vágjuk a húst csíkokra. A vörösbabos salsához egy mixerben daráljunk össze 6 koktélparadicsomot, a lecsepegtetett és áttört vörösbabot, a paradicsompürét, majd ízesítsük cukorral, balzsamecettel, sóval és borssal. Ügyeljünk arra, hogy a salsa állaga minél krémesebb legyen! A salátához keverjük össze a frissen vágott petrezselymet egy kevés citromlével, olívaolajjal és egy csipet sóval, majd öntsük a felkockázott uborkára. A tortillákat vékonyan kenjük be olívaolajjal, tegyünk rá egy-egy csíkot a salsából és az avokádó mártásból, helyezzünk rá csirkemellcsíkokat, salátaleveleket, néhány kanál uborkasalátát, végül 3 kanál tejfölt. Csavarjuk fel a tortillákat, szúrjunk bele egyenlő távolságra 5 fogpiszkálót, vágjuk fel közöttük a tortillát 5 egyenlő részre, végül pihentessük az egészet egy órán át a hűtőben!

0 Megjegyzések