Hozzávalók

1 csipet só
2 evőkanál cukor
2 fej vöröshagyma
1 dl ecet
2 fej lilahagyma
1 csipet mustármag
2 darab babérlevél
1 csipet snidling
1 csipet egész fekete bors
1 kg hal

Leírás

A halakat megtisztítjuk, lefejezzük, kibelezzük, majd többször váltott, hideg vízben megmossuk. Lecsurgatjuk, majd lehetőleg műanyag vagy porcelánedénybe, soronként jól lesózva berakjuk. A tálat letakarva, hideg helyen, 4 napig hagyjuk állni, majd a sós levet lecsurgatjuk róla. A megtisztított vöröshagymát nagyon vékony karikára vágjuk és besózva, három órán keresztül, hagyjuk állni. Ezután, annyi ecetes vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. (Kellemesen savanykásnak kell lennie.) Másnap a szikkadt, sós halat, a lecsurgatott ecetes hagymával, soronként, befőttes üvegekbe rakjuk. Ízlés szerint, cukros-ecetes páclevet forralunk. A fűszereket beleszórjuk és 5 percig főzzük. Ezután kihűtjük és ráöntjük a halra. Az üveget nem kell lekötni, elég befedni.