Hozzávalók

1 csipet só
2 darab friss tojás
80 dkg liszt
1 dl tej
1 kk cukor
10 dkg vaj
1 dl étolaj
1 csipet egész fekete bors
4 dkg élesztő
1 csipet ételízesítő
1 darab sütőtök

Leírás

A sütőtököt meghámozzuk és lereszeljük. Az élesztőt felfuttatjuk, langyos tejben. A lisztet egy tálba rakjuk, ráütjük a tojást és a fűszereket. Hozzákeverjük az élesztőt és a sütőtököt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jó állagú kenyértésztát kapjunk. Dagasszuk be és 20 percig hagyjuk állni. A formákat kenjük ki olajjal és szórjuk meg liszttel. Formázzuk meg a kenyereket, majd rakjuk formákba és 30 percig kelesszük. Előmelegített sütőben, 170 fokon, süssük meg.