Diós sárgarépatortát sütöttem, nekünk nagyon ízlett, megéri kipróbálni!Diós sárgarépa tortát sütöttem. Ha szereted a különleges, krémes süteményeket, kóstold meg, mert egyszerűen káprázatos. Nálunk kedvenc lett!

Hozzávalók

a tésztához
35 dkg cukor  (én a félét tettem)
4 tojás
220 g olaj
35 dkg liszt
2 t.k. sütőpor
1k.k.fahéj
1narancshéj
40 dkg sárgarépa ( apró lyukú reszelőn lereszelve)
20 dkg dió
2dkg vaj
fél t.k.só

Krém:
500 g.mascarpone,
20 dkg cukor,
20 dkg vaj, vanília 

Elkészítés

A diót serpenyőben megpörköljük, a 2 dkg vajat felolvasztjuk a dióra öntjük sóval összekeverjük és amíg a tésztát keverjük addig fagyasztóba tesszük.

A tojásokat a cukorral felverjük. Beletesszük az olajat, lisztet, sütőport, fahéjat, narancshéjat, a répát, a durvára vágott diót. 22 cm-es tortaformában 3 lapot sütünk belőle 180 fokon kb.20- 25 perc.
Amikor kihűltek a lapok mindegyik tetejéről levágunk egy kicsi réteget (úgymond kiegyenlítjük) ezt két tenyerünk között összemorzsoljuk, majd ezzel díszítjük a tortát.

A krémet a nagyon puha vajjal és a porcukorral,vaníliával kikeverjük.