A somlói galuskát mindenki szereti. Ezzel a tortával elbűvölheted a családot, bármilyen alkalomra jó választás, mert nagyon finom. Minden nap meg tudnék enni belőle legalább egy szeletet!

Hozzávalók

a piskóta lapokhoz (egyenként, 3 db kell belőle)
3 db tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál kristály cukor
csipet só,
korty olaj
egy evőkanál darált dió (csak a diós lapba 1 kanál liszt helyett)
 egy evőkanál kakaópor (csak a kakaós lapba 1 kanál liszt helyett)

Alapöntethez:
20 dkg kristálycukor
2.5 dl csapvíz
1 dl rum, vagy 2 teáskanál rumaroma
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
Összemelegítjük, ha kihűlt használjuk

Vaníliakrémhez (pudingos):
7 dl tej
2 csomag vaníliapuding
6 evőkanál kristálycukor
10 dkg darált dió
Megfőzzük a pudingot melegen hozzákeverjük a darált diót ha kihűlt akkor használjuk.

Csokoládéöntethez:
15 dkg ét csoki 50%-os
2 evőkanál kakaó
25 dkg porcukor, kristálycukor
2,5 dl víz
egy kupak rumaroma (saját kupakjával)
Összemelegítjük egybe ha nem elég híg adunk hozzá még vizet

További hozzávalók
mazsola
tejszínhab
csokis tükörglazúr /készen vettem /
darabolt dió
félbe megtisztított dió

Elkészítés

A tojásokat törjük fel, válasszuk szét a fehérjét a sárgájától. A fehérjéket egy csipet konyhasóval verjük kemény habbá, majd ebbe szórjuk bele a cukrot. Ezzel verjük tovább – itt nem árt, ha van robotgépünk, mert ezt háromszor kell eljátszanunk -, aztán egyenként keverjük bele a tojássárgákat is. Ha ez megvan, a lisztet apránként keverjük bele fakanállal – A masszát sütőpapírral bélelt 26 cm torta formába öntjük és 200 fokon körülbelül 20 percig sütjük. Ez lesz a natúr piskóta. Miközben ez sül, már keverhetjük is ki a következő piskóta tésztáját, és amíg az sül, a következőt. A kakaós és a diós piskóta is ugyanez, mindössze annyi a különbség, hogy a kakaósban egy kanál lisztet egy kanál kakaóporral, a diós tésztában 1 kanál lisztet 1 kanál darált dióval helyettesítünk…

Összerakás:
A natúr piskótalapot tegyük egy tálcára, locsoljuk meg az alapöntettel, szórjuk meg mazsolával, majd erre kenjük rá a vaníliakrém felét. Ha ez megvan, akkor jöhet a következő lap (a kakaós). Ezt szintén locsoljuk be, mazsola és a megmaradt vaníliakrémet kenjük rá. Ennek a tetejére jöhet a harmadik lap (a diós) A csokiglazurt felmelegítjük folyós állapotra és ráöntjük a tortára. Díszítés ízlés szerint.