Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
1 darab citrom leve
1 darab újhagyma (vagy 1 póréhagyma)
2 darab sárgarépa
1 darab hagyma
1 tk cayenne-i bors
1 marék koriander (vagy petrezselyem)
20 dkg káposzta
5 dl paradicsompüré
1 tk őrölt kömény
1 darab karfiol
1 l alaplé

Leírás

A paradicsompüré és a káposzta kivételével, tegyünk minden zöldséget nagy főzőedénybe, a tetszés szerint használt fűszerekkel együtt. Adjuk hozzá a csirke-, vagy zöldséglevet és szükség esetén, engedjük fel vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Kis lángon, forrásig melegítsük és főzzük puhára a zöldségeket, majd turmixoljuk le. Ezután adjuk hozzá a paradicsompürét és a citrom, vagy zöld citrom levét. Főzzük bele a vékony szeletekre vágott káposztát. Adjuk hozzá a fűszereket és a fokhagymát. Ízesítsük tetszés szerint, cayenne-i borssal.