Hozzávalók

1 csipet só
1,5 evőkanál liszt
1 csipet egész fekete bors
1 dl tejszín
1 darab hagyma
2 evőkanál zsír (vagy olaj)
40 dkg vegyes zöldség
1 darab fehérrépa
1 csipet ételízesítő
2 darab répa
15 dkg májgombóc (fagyasztott)

Leírás

A sárga- és fehérrépát karikára vágjuk, a karalábét pedig hasábokra, majd a zsíron kicsit megpirítjuk őket. Amikor kezd színe lenni, rátesszük a lisztet és még a tűz fölött, belekeverjük és felöntjük vízzel. Beletesszük az ételízesítőt, sózzuk és visszatesszük főni. A friss zöldségeket, forrás után beletesszük, a májgombócot viszont, csak mielőtt elkészül a leves (a főzési idő szükséglettől függő sorrendben). Tejszínnel dúsítva tálaljuk.